Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is er een verschil tussen visgraat massief en samengesteld?
Visgraatparket is traditioneel een massief houten vloer. Dankzij de moderne ontwikkelingen op het gebied van parketvloeren is het nu echter mogelijk om alle elegantie, warmte en luxe van een massief houten visgraat parket te combineren met de extra voordelen van parket. Zo is het hout beter bestand tegen temperatuurschommelingen.
Gaat een visgraat parket massief levenslang mee?
Ja, zolang eiken parket goed wordt onderhouden kan het een leven lang meegaan. Voor het onderhoud van parketvloeren vindt u hier: https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ meer info.
Wat zijn de voordelen van een visgraat parket massief?
Vooral het visgraatpatroon staat bekend om zijn kracht en duurzaamheid. Elke stijl van huis en decor past bij visgraat houten vloeren, van traditioneel tot eigentijds. Visgraat houten vloeren zijn veelzijdig, verschillende maten, kleuren en prijzen zijn beschikbaar. Het zigzagpatroon van vloeren in visgraatstijl creëert een illusie van ruimte. Visgraat parketvloeren zijn tijdloos - ze worden al meer dan 400 jaar gebruikt! Met de juiste afwerking en verzorging gaan ze generaties lang mee. Visgraatparket is gemakkelijk schoon te maken.
Wat is de beste richting om een visgraat parket te leggen?
Vaak wordt er gekozen om de vloer in de lengterichting te leggen, om zo de lengte/diepte van de ruimte te benadrukken. Het kan echter ook mooi zijn om de breedte van de ruimte te benadrukken of om de ruimte optisch breder te doen lijken door de vloer in breedterichting te leggen.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe wordt een visgraat parket afgewerkt aan de zijkanten?
Een visgraat parket kan gelegd worden tot aan de muur. Hier is er uiteraard meer snijverschill dan een gewone planken vloer. Het is ook mogelijk om een visgraat vloer met band en bies af te werken. Voor meer info kunt u Belat parket bereiken via [email protected] of 0032 11 96 80 50

Visgraat parket massief

Een visgraatparket is zeer herkenbaar aan het typische legpatroon dat dateert uit de tijd van kastelen en kloosters. Het straalt authenticiteit uit en is tot op de dag van vandaag nog steeds uiterst stijlvol in allerlei soorten interieurs. De unieke wijze van plaatsing vergt veel voorbereiding en concentratie van de installateur. Elke lat wordt apart geplaatst en moet perfect aansluiten om een zo mooi mogelijk geheel te creëren.

Bij Belat heeft u de keuze uit verschillende soorten diktes, breedtes en lengtes. Er wordt ook rekening gehouden met vloerverwarming of andere technische details. Alle plankjes zijn voorzien van een tand en groef verbinding voor een vlotte plaatsing.

Plaatsen van een massieve visgraat vloer

Een visgraatvloer plaatsen is redelijk arbeidsintensief en vergt veel planning en concentratie van de plaatser. Dit is ook de voornaamste reden waarom het plaatsen van een visgraat parket meestal beter wordt overgelaten aan professionele vloerleggers.

De opzet van de eerste strook moet goed worden gepland. Deze moet haaks staan ten opzichte van de muur. Laat de eerste strook goed uitdrogen en ga hierna verder met de plaatsing. Dit zorgt ervoor dat de geplaatste latten niet meer kunnen verschuiven.

Na het plaatsen moet de visgraat parket worden opgeschuurd. Dit doet u met een woodboy in 3 stappen: eerst met korrel 40, dan met korrel 80 en als laatste met korrel 120. Na het schuren is het tijd om de visgraatparket te oliën of te vernissen.

Extra rustic visgraatparket | Rustic visgraatparket 1Bis visgraatparket | Premium visgraatparket | 

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen

Kies uw taal

Belgie - Nederlands Belgique - Français Nederland - Nederlands Deutschland - Deutsch Latvija - Latviešu France - Français