Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Wat is een massieve houten vloer?
Massief parket bestaat uit volledig massief hout. In dit geval zijn onze parketvloeren 100% eik.
Welke keuzes zijn er bij het afwerken van een massieve houten vloer?
Deze eiken parketvloer kan naar keuze afgewerkt worden met hardwax olie of vernis. De parket kan eventueel ook 1 of meerdere oppervlaktebewerkingen ondergaan zoals roken, borstelen, verouderen of schaven.
Kan een massisve parket geplaatsts worden op vloerverwarming?
Massieve houten vloeren kunnen niet in combinatie met vloerverwarming. Massief hout gaat werken. Door temperatuurverschillen wordt het werken van de vloer alleen maar meer versterkt.
Is een massief houten vloer waterbestendig?
Nee, hardhouten vloeren zijn niet waterdicht. Zowel parket als massief houten vloeren zijn bestand tegen kleine hoeveelheden water of gemorste vloeistoffen, maar ze zijn in geen geval waterdicht.
Voelt massief parket warm aan in de wintermaanden?
Ja, houten vloeren voelen warm aan tijdens wintermaanden als je het vergelijk met een stenenvloer, tegels, pvc-vloer...
Is een massief vloer krasbestendig?
Hoewel houten vloeren niet zo goed bestand zijn tegen krassen als stenen of tegels, zijn sommige houtsoorten moeilijker te bekrassen dan andere. Uiteindelijk hangt de krasbestendigheid af van de houtsoort en of deze al dan niet met vernis is beschermd.
Wat doen voordat de houten vloer wordt gelegd?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Werkt een massieve parket meer dan een samengestelde parket?
Ja, een massieve parket werkt meer dan een samengestelde parket. Dit doordat een samengestelde parket een unieke opbouw heeft van verschillende lagen die zorgen voor stabiliteit en houden warmte goed vast.

Massieve eikenhouten vloeren

In tegenstelling tot samengesteld parket wordt massief parket gemaakt uit volledig massief hout. De planken geven een traditionele look en creëren een aangename sfeer in huis. Bij Belat heeft u als klant de keuze uit verschillende breedtes, diktes en sorteringen waardoor Belat parket een oplossing kan aanbieden voor elk soort interieur.

Een landelijk interieur wordt meestal gecombineerd met een meer rustieke sortering met meer kleurverschillen en grotere noesten. Strakkere ruimtes worden afgewerkt met een select, 1bis of premium sortering.

Massieve houten vloeren zijn gevoeliger aan schommelingen in relatieve vochtigheid en temperatuursverschillen. Massief parket zal altijd willen uitzetten en krimpen waardoor een constant luchtvochtigheid van groot belang is. Bij een droog klimaat krimpt het hout en visa versa bij een vochtig klimaat.

Bij Belat parket is het omwille van de stabiliteit aan te raden een massief parket te verlijmen wanneer er in grote ruimtes wordt geplaatst. In kleinere ruimtes kan het perfect zwevend gelegd worden. Bij twijfel neemt u best contact op met Belat parket om uw mogelijkheden te bespreken.

Van een massieve eiken parketvloer kunt u levenslang genieten omwille van de uitstekende duurzaamheid. Het wordt aangeraden om de vloer elke 10 tot 15 jaar opnieuw te schuren en te behandelen. Zo heeft u steeds opnieuw een nieuwe parketvloer voor een fractie van de prijs.

Massief eiken vloer op vloerverwarming

Massief parket wordt afgeraden te plaatsen op vloerverwarming. De extreme verschillen in temperatuur hebben een negatieve invloed op de werking van het hout. Op vloerverwarming wordt er uitzonderlijk gewerkt met een samengestelde parket. Dit type parketvloer is uiterst stabiel omwille van de unieke opbouw.

Voordelen

  • 100% natuurlijk product
  • Levenslang woonplezier
  • Meerdere keren opschuren is mogelijk

Hoe moet ik massieve parket plaatsen? Wanneer kiezen voor een massieve eiken parket? Wat is een massieve houten vloer? Landelijke houten vloeren in uitverkoop. Partijverkoop van massieve eikenhouten vloeren. Massieve houten vloeren in promotie. Bij Belat parket kunt u massief houten vloeren online bestellen via de webshop.

Extra rustic | Rustic | Classic | Select | Premium |

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen

Kies uw taal

Belgie - Nederlands Belgique - Français Nederland - Nederlands Deutschland - Deutsch Latvija - Latviešu France - Français