Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is een massieve parket mooier dan een lamelparket qua uitstraling?
Zeker niet, de toplaag van lamelparket is exact hetzelfde als massief parket. Als het lamelparket gelegd is ziet het er precies zo uit als een massieve vloer.
Wat is de dikte van de toplaag?
De dikte van de toplaag kan 2 mm tot 6 mm dik zijn. Bij elke parketvloer is dat vermeld. Bijvoorbeeld: 7+3mm X 15cm X ...-1.9m. In dit geval is de toplaag 3 mm. 10mm (7+3) is perfect voor slaapkamers of ruimtes met weinig verkeer. Vanaf een toplaag van 4mm is het zeker geschikt voor leefruimtes, living, eetkamer,..
Hoe vaak kan een lamelparket vloer geschuurd worden?
Lamelparket kunt u maximaal 2 keer schuren bij een toplaag van 3mm en 3 keer schuren bij een toplaag van 4mm. Lees aandachtig door de handleiding van de woodboy en hoe u een parket moet schuren voordat u eraan begint. Belat parket raadt aan dit door een vakman te laten doen om schade te voorkomen.
Kan lamelparket op beton gelegd worden?
Omdat lamelparket bijna niet werkt kan het zonder problemen rechtstreeks op een betonnen ondergrond vast gelijmd worden. Alvorens dit lamelparket te lijmen moet de betonnen ondergrond wel stofvrij zijn. Met het gebruik van de juiste lijmsoort wordt een heel goed resultaat behaald.
Is een lamelparket stabiel?
Ja, door de samenstelling van het lamelparket ontstaat er een zeer stabiel product, waar weinig werking in zit.
Kan een lamelparket geplaatsts worden op vloerverwarming?
Ja, lamelparket is geschikt voor vloerverwarming.
Wat is de beste richting om het parket te leggen?
Meestal wordt een parketvloer in de lengterichting gelegd. Dit is vaak de richting van de lichtinval.
Kan lamelparket in badkamers of natte ruimten worden geïnstalleerd?
In badkamers of andere vochtige ruimtes kunt u geen lamelparket leggen. Wilt u in badkamers toch een hout look? dan zijn er PVC vloeren die wel geschikt zijn voor natte ruimten.

Lamelparket

Lamelparket, ook wel gekend als samengesteld parket, meerlagige parket, eiken multiplank, half massieve parket. Het is een houten vloer waarbij diverse lagen hout kruislings op elkaar worden verlijmd. De toplaag is meestal gemaakt van eiken hout en de onderlaag van berken multiplex.

Het grote voordeel van een eiken lamelparket is dat deze veel minder 'werkt’. Dit wilt zeggen dat de plank minder gaat uitzetten en krimpen onder invloed van luchtvochtigheid in vergelijking met een massieve plankenvloer. Net door deze unieke opbouw kan Belat parket breedtes aanbieden tot wel 30cm.

Lamelparket op vloerverwarming

Een samengestelde parket is uiterst geschikt voor vloerverwarming omwille van de unieke opbouw. De verschillende lagen zorgen voor de nodige stabiliteit en zorgen er ook voor dat de warmte goed wordt doorgelaten. Lamelparket is vaak ook te verkrijgen in verschillende diktes waardoor de warmte beter kan penetreren door het hout.

Samengestelde parket in grote ruimtes

Hout werkt vooral in de breedte en dat is zeker te zien bij massieve parketvloeren. In slechte omstandigheden kan een massieve parket tot wel 0.5cm per meter uitzetten. Voor grote ruimtes is het daarom ook aangeraden te opteren voor een lamelparket.

Voordelen van lamelparket

  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Stabiliteit
  • Geschikt voor grote ruimtes en veranda’s
  • Niet te onderscheiden van massief parket

Hoe een houten vloer plaatsen op vloerverwarming? Plaatsen van goedkope eiken lamelparket op chape. Wanneer plaats ik een houten vloer op vloerverwarming? Verlijmen van een samengestelde parket op cementdekvloer. Laten we een houten lamelparket plaatsen! Waar kan ik een onbehandelde multiplank kopen in uitverkoop? Online kopen van een eiken lamelparket kan bij Belat. Een samengestelde eiken vloer partij staat in promotie. 

Rustic | Extra classic Select 1Bis | Premium |

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen

Kies uw taal

Belgie - Nederlands Belgique - Français Nederland - Nederlands Deutschland - Deutsch Latvija - Latviešu France - Français