Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe zijn de latjes opgebouwd?
De latjes zijn allemaal afzonderlijk vastgelijmd op een net op de onderzijde. Op deze manier is deze massieve eiken parket makkelijk en snel te plaatsen. De opgegeven afmetingen zijn die van 1 afzonderlijk latje.
Kan een mozaïek parket met vloerverwarming?
Mozaïek parket kan door de beperkte breedte en lengte van de plankjes, perfect geplaatst worden op vloerverwarming. Ook het om en om blokmotief zorgt ervoor dat de werking zeer beperkt blijft en daardoor de verlijmde plaatsing op vloerverwarming mogelijk is.
Hoe wordt een mozaïek parket geplaatst?
Mozaïek parket wordt meestal in blokpatroon gelegd. De blokken liggen om en om waardoor er een blokpatroon wordt gevormd. Deze blokken worden volledig verlijmd op de ondervloer.
Kan ik mozaiek parket gebruiken als ondervloer?
Ja, een mozaïek parket kan gebruikt worden als ondervloer.

Mozaïek parket 

Mozaïek parket is opgebouwd uit afzonderlijke massief houten latjes. Het zijn 7 latjes die een blok vormen van 16x16 cm. Deze worden op een kleefnet bevestigd en vormen een verbinding. De standaardafmeting van een blok bestaat uit 7 strookjes. De blokken liggen om en om waardoor een blokpatroon gevormd wordt. Acht van deze blokjes zijn aan elkaar gemaakt met een netje.

Mozaïek parket, ook wel strokenparket genoemd, is daarmee de dunste soort parket. Dit doet echter niets af aan de levensduur. Door verschillende rangschikkingen van de lamellen zijn ontelbare patronen mogelijk. Door zijn diversiteit is parket zeer populair. Mozaïek parket is een massief houten vloer, die door zijn hoge duurzaamheid bijzonder geschikt is voor ruimtes waaraan hoge eisen worden gesteld. Het parket is ook in verschillende sorteringen verkrijgbaar: 

De latjes zijn allemaal afzonderlijk vastgelijmd op een net op de onderzijde. Op deze manier is deze massieve eiken parket makkelijk en snel te plaatsen. De opgegeven afmetingen zijn die van 1 afzonderlijk latje. 

Deze onbehandelde massieve eiken dambordvloeren zijn gedroogd. Kleine knoopjes zijn toegelaten. Uitgevallen knopen en barsten zijn sporadisch mogelijk. Kleine restanten van schors zijn mogelijk. 

Deze eiken parketvloer kan naar keuze afgewerkt worden met hardwaxolie of vernis.

De plaatsing gebeurt altijd verlijmend, niet genageld. Na het leggen wordt mozaïek ter plekke geschuurd, gestopt en afgewerkt.

Er zijn ook andere patronen beschikbaar zoals het parallel verband of het engels verband.

Vloersoorten voor een mozaïekvloer

Bij Belat parket kunt u kiezen tussen de eiken verianten van mozaïek parketvloeren.

Mozaïek parket op vloerverwarming

Mozaïek parket kan door de beperkte breedte en lengte van de plankjes, perfect geplaatst worden op vloerverwarming. Ook het om en om blokmotief zorgt ervoor dat de werking zeer beperkt blijft en daardoor de verlijmende plaatsing op vloerverwarming mogelijk is.

Dambord mozaïek | Parallel mozaïek | Engelsverband mozaïek |

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen

Kies uw taal

Belgie - Nederlands Belgique - Français Nederland - Nederlands Deutschland - Deutsch Latvija - Latviešu France - Français