Item toegevoegd aan winkelwagen

Houten plinten

De makkelijkste manier om een vloer op een nette manier af te werken is door middel van plinten. Er bestaan tientallen soorten en duizenden afmetingen. Zo zijn er platte lijsten, blokplinten, mdf plinten, dunne plinten, dikke plinten, heel hoge plinten, heel lage plinten, ...

Een houten vloer heeft ruimte nodig om te kunnen uitzetten. Daarom moet er rondom minimaal 1,5 cm spatie voorzien zodat de houten vloer kan uitzetten indien nodig. Deze spatie wordt netjes afgedekt door de plinten. Een houten vloer kan ook krimpen en daardoor is het aan te raden om plinten te kiezen die dikker zijn dan 1,5 cm.

Voor elke houtsoort is er een bijhorende plint of een witte plint die bij alle houtsoorten passen. Ook zijn alle plinten in verschillende hoogtes beschikbaar.

Mdf plinten

Mdf plinten of ook wel witte plinten of schildersplinten genoemd zijn gemaakt van mdf hout. Deze plinten zijn gegrond waardoor deze een witte kleur hebben. De witte gegronde plinten zouden na plaatsing gelakt of geverfd moeten worden, verven gebeurd met een witte kleur of dezelfde kleur als de muur. De mdf plinten kunnen ook afgelakt geleverd worden. Hier is bijvoorbeeld RAL9010 een populaire afwerking. 

Mdf plinten passen erg goed bij zowel een modern interieur als een landelijke inrichting. Of de houtsoort nu eik, es of grenen is, een witte plint kan altijd gekozen worden. Het voordeel van mdf plinten is dat deze ook op een tegelvloer geplaatst kan worden. U kan dan in het hele huis dezelfde plinten plaatsen. Mdf plinten zijn te verkrijgen als erg brede plinten of hoge plinten, tot wel 30 cm hoog.

Eiken plinten

Een eikenhouten plint wordt enkel geplaatst op een eiken vloer. Dit kan zowel een lamelparket als een massieve eiken parket zijn. Een eiken plint geeft een iets traditionelere look aan uw woning. Ook bij landelijke interieurs zijn eiken plinten erg populair. Om er zeker van te zijn dat de eiken plinten er hetzelfde uitzien als uw eiken vloer kan u bij Belat enkel opteren voor massieve eiken plinten. De zogenaamde eiken fineerplint kan u bij ons niet bestellen. Als u de massieve eiken plint olied net zoals de vloer, dan past deze plint naadloos bij uw parketvloer.

Grenen plinten 

Omdat grenenhout erg goedkoop is, is een grenenhouten plint ook goedkoop. Al vanaf € 2,50 heeft u een grenen plint. De grenen plinten kan u meeoliën met uw grenen vloer zodat deze dezelfde kleur heeft als de grenenhouten vloer. Ook kan u deze grenen plint wit of dezelfde kleur dan de muur verven. Een grenen plint is wel van zacht hout en is dus gevoeliger voor krassen en beschadigingen. 

Essen plinten

Een essenhouten plint is gemaakt van essen houten en past bij de massieve essen vloer of de essen lamelparket. Ook deze massieve essen plint kan net zoals de essen vloer geolied worden in dezelfde kleur als de essen parketvloer.

Plinten online kopen

U kan al onze plinten online bestellen in de webshop. Afrekenen kan bij levering of ophaling. Het online bestellen heeft als voordeel dat de online bestelling sneller verwerkt wordt. Het zal natuurlijk altijd mogelijk zijn om uw plinten te bezichtigen en aan te kopen in onze toonzaal. 

Plinten lijmen met plintenlijm

Voor het plaatsen van plinten wordt meestal geopteerd om deze te lijmen tegen de muur. Andere mogelijkheden voor het plaatsen van plinten zijn het schroeven van plinten en werken met clips. De plinten in het assortiment zijn niet geschikt voor montage met clips. Het voordeel van lijmen van plinten is dat deze nog licht aanpasbaar zijn totdat de plintenlijm droog is. Het grote nadeel van schroeven is dat dit niet het geval is. Ook is het moeilijk om perfect te boren zodat deze plinten perfect passen. Ook de schroefkoppen blijven zichtbaar of moeten opgestopt worden.

Gelakte plinten

Alle plinten zijn standaard onbehandeld. Dit wil echter niet zeggen dat deze niet behandeld besteld kunnen worden. De plinten kunnen voor levering ook door Belat parket gelakt worden. Wit gelakte plinten zijn op dit moment erg populair. Dit omdat deze, in tegenstelling tot de gegronde mdf plinten, na plaatsing niet meer behandeld moeten worden.

Plinten laten leggen

Heeft u geen tijd, geen zin, niet het juiste materiaal of niet de kennis om plinten zelf te plaatsen? Ook hier kan Belat parket een oplossing bieden. De plaatsingsservice heeft meer dan 30 jaar ervaring en kunnen uw plinten op een professionele manier plaatsen zodat u zeker bent van een mooi resultaat.

Grenen plinten | Essen plinten | Eiken plinten | MDF plinten

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen

Kies uw taal

Belgie - Nederlands Belgique - Français Nederland - Nederlands Deutschland - Deutsch Latvija - Latviešu France - Français