Item toegevoegd aan winkelwagen

Waarom een houten vloer zwevend plaatsen?

Het zwevende plaatsen van een parketvloer is ideaal voor een snelle en goedkope manier om uw parketvloer te plaatsen. De vloerdelen worden los gelegd op de ondervloer en komt er geen lijm bij te pas. Perfect voor elke doe-het-zelver. Dit zorgt ervoor dat de parket snel gelegd kan worden en naderhand ook makkelijk weggenomen kan worden zonder breekwerk. Ook het vervangen van een plank is heel eenvoudig. Doordat de planken los liggen zal de houten vloer waarschijnlijk ook kraken. Voor veel mensen wordt dit gezien als een voordeel want een traditionele houten vloer hoort te kraken.

Voordelen van zwevende plaatsing van een houten vloer:

  • Ideaal voor elke doe-het-zelver
  • Vlotte en snelle plaatsing
  • De parket kan in de toekomst makkelijk worden uitgebroken
  • Vervangen van een beschadigde plank is redelijk eenvoudig
  • Kraakt zoals een traditionele eiken parket.

Hoe moet ik een houten vloer zwevend plaatsen?

Zorg dat de ondervloer stabiel, vlak en droog is. Stofzuig de ondervloer zodat deze volledig zuiver is. Plaats het dampscherm op de gehele vloer en laat deze een klein beetje omhoog komen tegen de muren. Laat de stroken een klein beetje overlappen en tape deze af met plakband. Het plaatsen van een dampscherm is niet nodig indien er geen kans is op optrekkend vocht zoals bv op een verdieping. Plaats daarna de alufoam ondervloer of de geluidsdempende ondervloer. U kiest voor geluidsdempende ondervloer indien u geluid naar de benedenverdieping wenst te verminderen. In alle andere gevallen is de alufoam ondervloer de beste keuze. Tape de naden tussen de stroken ondervloer af met alutape. 

Begin daarna de houten vloer te plaatsen. Hou hierbij 1,5 cm afstand rondom rond de parket zodat er voldoende ruimte is zodat deze vloer kan uitzetten indien nodig. Dit kan u het beste door het plaatsen van afstandblokjes. Nadat de volledige vloer geplaatst is mag u deze blokjes vervangen door parketveren van de juiste hoogte. In de lengte van de plank plaatst u elke 50 cm 1 veer. Op de kopse kanten van de plankenvloer plaatst u 1 veer per 2 planken. Zorg ervoor dat elk uiteinde van de parketveer een plank ondersteund zodat elke plank ondersteund wordt. De afstandblokjes mogen hierna verwijderd worden, de vloer geolied of vernist worden mocht dit nog niet het geval zijn. Als laatste worden de plinten geplaatst.

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen

Kies uw taal

Belgie - Nederlands Belgique - Français Nederland - Nederlands Deutschland - Deutsch Latvija - Latviešu France - Français