Samengesteld essen houten vloer

Essenhout is een onbekendere houtsoort om als parketvloer te gebruiken. Essen is een houtsoort dat zowel op gebied van hardheid, uitzicht als duurzaamheid zeer dicht bij eikenhout aanleunt. Es is lichter van kleur dan eik, er zijn wel meer vlammen in de tekening, maar de knopen in het hout zijn kleiner dan bij eik. Hierdoor word essen parket vaker gekozen bij een moderne inrichting van uw woning, maar met de juiste behandeling past een essenvloer ook in een landelijk interieur.

Essen is net iets minder hard dan eik, maar dit verschil is verwaarloosbaar klein. In de praktijk zal een essen parketvloer even lang meegaan als een eiken parketvloer. Essen is niet te verwarren met esdoorn. Esdoornhout zit in een andere familie van bomen en is een kwart zachter dan es en zit dichter bij de hardheid van grenenhout dan bij eikenhout. 

Essen lamelparket plaatsen op vloerverwarming

Essen lamelparket bestaat uit een onderlaag van berken multiplex met een toplaag van massief essenhout. Het voordeel van lamelparket ten opzichte van een massieve essen plank is dat deze vloer minder uitzet en krimpt. Op deze manier zullen er minder snel spleten en kieren ontstaan en blijft de vloer strakker liggen. De berken multiplex is aan de onderkant ingezaagd zodat deze planken minder snel kromtrekken en zijn hierdoor makkelijker te plaatsen. Een essen lamelparket is dankzij de berken onderlaag en essen toplaag geschikt voor plaatsing op vloerverwarming.

Essen parket plaatsen

Een essen lamelparket kan op dezelfde manieren geplaatst worden als een eiken plankenvloer: vast verlijmen, zwevend met veren, lijmen in tand en groef of vernagelen. De belangrijkste regel voor het plaatsen van een essen parket is om voldoende ruimte rondom rond te houden zodat de vloer kan uitzetten indien nodig.

Essen multiplank onderhouden

Een goed onderhouden essen multiplankvloer zal ervoor zorgen dat uw vloer minder vlekgevoelig is en zal ervoor zorgen dat uw plankenvloer langer mooi gaat blijven en de levensduur dus zal verlengen. Poetsen en onderhouden is redelijk eenvoudig: stofzuigen en swifferen zoveel als u wenst en dweilen maandelijks met parketzeep en een vochtige dweil. Mocht er iets van vocht zoals wijn, cola, water, ... geknoeid worden dan is het best om dit zo snel mogelijk op te vegen. Een goed onderhouden essen vloer zal langer bestand zijn tegen vlekvorming. Indien er toch vlekken ontstaan dan zijn er bepaalde producten om vlekken te verwijderen.

Landelijke essen houten vloer

Landelijke houten vloer in essenhout is zeker mogelijk. De landelijke stijl laat zien hoe het hout echt is, dus de imperfecties mogen zichtbaar zijn. Zo heeft de rustic sortering mooie knopen, kleurverschillen kortom genoeg leven in het hout om perfect te passen in een landelijk interieur.

Voordelen essen lamelvloer

  • Lichte kleur
  • Even duurzaam als eik
  • Kalme uitstraling
  • Goedkoper dan eik
  • Kan op vloerverwarming geplaatst worden

Essen lamelparket plaatsen in de living. Wanneer kies ik voor een essen vloer. Moderne essen houten vloer voor strakke interieurs. Inrichten van een slaapkamer met een witte essen vloer. Lichte houten vloeren zijn essenhouten vloeren. Esdoorn of maple parket voor een mooie witte houten vloer. Es parket in uw toonzaal plaatsen? Landelijke essen vloeren. 

Belat parket
plaatsingservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? Ontdek onze dienst

Geplaatste parketvloeren